Verplicht tonen energielabel bij verkoop
8/12/2021

Verplicht tonen energielabel bij verkoop

Sommige verkopers hebben voor 1 januari 2021 het energielabel van hun woning al definitief gemaakt. Dat kon toen nog vrij eenvoudig en tegen lage kosten. Dit label is vanaf de datum van opmaak 10 jaar geldig en is te gebruiken als energielabel na 1 januari 2022.

Als u nog geen energielabel heeft, kost dat nu wat meer. Het label kan niet meer door de woningeigenaar zelf op een eenvoudige manier definitief gemaakt worden. Er dient een energie-inspecteur langs te komen die het label opmaakt. Dit hoeft niet veel tijd te kosten. Als u er bij de voorbereiding van uw verkoop aan denkt, lukt het normaal gesproken om voor de eerste uitingen op Funda over het energielabel te beschikken. Wij kunnen het energielabel voor u aanvragen. Informeer er bij ons naar als u ons toch belt voor een vrijblijvende waardebepaling. Dan weet u waar u aan toe bent en voorkomt u een boete als u zonder energielabel uw woning te koop aanbiedt.

Morgen Makelaardij actueel

Nieuws

Het overbieden is weer helemaal terug!

Elk kwartaal geven we in deze nieuwsbrief een update van de ontwikkelingen in de woningmarkt van Utrecht en omgeving. Marian Verhoef neemt je mee in de cijfers en de ontwikkelingen achter de cijfers..

Lees meer

Dit is waarom het juist nú een goed moment is om je huis te verkopen

Goed nieuws voor woningverkoper(s)! De huizenprijzen stijgen weer en er is meer vraag dan aanbod. Daarom is het volgens Marian Verhoef van Morgen Makelaardij hét moment om je huis te verkopen en ze legt precies uit waarom.

Lees meer