Tips voor een snelle én goede verkoop!
30/5/2023

Tips voor een snelle én goede verkoop!

Heb je een nieuwe woning op het oog of wil je in de nabije toekomst graag verhuizen? Leuk! Nu alleen de verkoop van je huidige woning nog… Marian Verhoef van Morgen Makelaardij weet als geen ander welke huizen in Utrecht als warme broodjes over de toonbank gaan én welke woningen nog wel wat slimme verkooptips kunnen gebruiken. Doe er je voordeel mee!

In 2017 startte Marian als makelaar met haar onderneming Morgen Makelaardij en inmiddels is het team drie man sterk. “Een huis kopen of verkopen is een grote stap in iemands leven. Daarom helpen wij als NVM-makelaar graag om deze toch vaak intensieve fase met zo min mogelijk stress en zoveel mogelijk plezier te doorlopen.”

“Dit betekent dat wij ons echt verdiepen in jou en de woning, onze klanten zoveel mogelijk ontzorgen én tips en trics geven voor de beste presentatie van een woning. Verkoopstyling en professionele fotografie maken namelijk echt een groot verschil voor een succesvolle verkoop.”

To sell or not (yet) to sell

Laten we bij het begin beginnen: is het nu überhaupt wel het moment om je huis te verkopen? “Zeker”, laat Marian weten. “Waar de gemiddelde transactieprijzen afgelopen jaar met gemiddeld 10 procent zijn gezakt, zie je deze nu weer licht oplopen. Mensen zijn zelfs bereid de vraagprijs of meer te betalen, een groot contrast met een aantal maanden geleden. Wel merk ik dat dit vooral geldt voor huizen die meer ‘af’ zijn.”

“Een kluswoning bijvoorbeeld vinden mensen lastig, vooral doordat je een verbouwing moeilijk kan overzien door gestegen kostprijzen en een groot tekort aan aannemers. Het aankopen van een woning is daarnaast niet alleen een rationele beslissing, een koper moet er ook echt graag willen wonen. Als verkopende partij is het daarom slim om vóórdat je jouw woning te koop zet, je huis zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren.”

Tips van Marian

“Een aantal dingen kun je zelf vrij eenvoudig aanpakken om te zorgen voor een zo hoog mogelijke opbrengstwaarde. Heb je al gedacht aan de volgende tips?”

  • Klein onderhoud. “Heb je een muur met wat vlekken of bijvoorbeeld loszittende stopcontacten of deurklinken? Los dit soort klusjes dan op. Dit geeft mensen de indruk dat er goed voor het huis is gezorgd en dat er niet veel aan hoeft te gebeuren.”
  • Opruimen en ontspullen. “Een opgeruimd huis geeft ruimte, rust en sfeer. Ruim je woning grondig op en haal zoveel mogelijk losse en rommelige spullen uit het zicht. Zorg voor eenheid en verbinding in een ruimte en voorkom ruimteblokkers. Eén fauteuil naast de bank geeft al een indruk, drie is niet nodig. Sla overtollige meubels bijvoorbeeld tijdelijk ergens op.”
  • Neutraliseren. “Je wilt zoveel mogelijk kandidaten hebben die zichzelf in het huis zien wonen. Dat betekent niet gelijk dat alle muren wit moeten en je álle foto’s in de la legt. Maar haal heel persoonlijke foto’s of spullen wél weg, kies voor een hoteluitstraling met luxe beddengoed (zonder drukke print) en schilder felgekleurde muren over in een neutralere (moderne) kleur.”
  • Styling. “Ben je al over naar het nieuwe huis met al je accessoires? Koop dan wat nieuwe styling-items. Mooie planten en vazen en wat kussens kunnen al heel veel doen. Of vraag Morgen Makelaardij, wij hebben planten, potten, vazen en kleden die je gratis mag lenen.”

Samen aan de slag

Heb je bovenstaande tips al opgevolgd maar zie je toch door de bomen het bos niet meer? “Wij adviseren je graag en helpen bij het stellen van prioriteiten, een pakkende Funda-tekst én mooie fotografie. Je kunt ons ook inschakelen voor de complete verkoopstyling, inclusief spullen”, geeft Marian aan. “Ik vind het ontzettend leuk om te doen en merk écht dat dit helpt om huizen sneller en beter te verkopen. Ik hoor de verkopende partij vooraf wel eens zuchten omdat ik ze ook aan het werk zet, maar ná de styling zeggen ze geregeld: we zouden er nu bijna zelf willen blijven wonen! Dat is een mooi compliment.”

9,9 op Funda

Dat Marian plezier in haar werk en verstand van het vak heeft, blijkt ook wel uit de hoge gemiddelde waardering voor Morgen Makelaardij met een 9,9 op Funda. Zo schrijven drie tevreden klanten: 

Marian is heel betrokken en enthousiast. Ter voorbereiding op de foto’s in het te verkopen huis gaf ze veel bruikbare tips en kwam ze zelfs nog even vooraf helpen de laatste spullen weg te zetten. Ze is precies, betrouwbaar en heel vriendelijk. Absolute aanrader!

Wij hebben de samenwerking als persoonlijk, deskundig en professioneel ervaren. Niks was teveel, zowel voor, tijdens als na(!) de verkoop bleef Marian bij ons betrokken. Ondanks dat de markt nu net wat minder makkelijk was, bleef ze positief én creatief, met uiteindelijk een goede verkoop als resultaat.

Marian is een makelaar zoals een makelaar zou moeten zijn. Geen onzin, geen gladjakkers. Door haar multidisciplinaire ervaring (interieur, taxatie & makelaar) heeft zij kennis van alle facetten van het proces. Ondanks de ommekeer in de markt kon ze mij totaal ontzorgen en is mijn appartement snel en voor een heel mooie prijs verkocht. Marian kun je vertrouwen met je huis. Wat een verademing!

 

 

Morgen Makelaardij actueel

Nieuws

Het overbieden is weer helemaal terug!

Elk kwartaal geven we in deze nieuwsbrief een update van de ontwikkelingen in de woningmarkt van Utrecht en omgeving. Marian Verhoef neemt je mee in de cijfers en de ontwikkelingen achter de cijfers..

Lees meer

Dit is waarom het juist nú een goed moment is om je huis te verkopen

Goed nieuws voor woningverkoper(s)! De huizenprijzen stijgen weer en er is meer vraag dan aanbod. Daarom is het volgens Marian Verhoef van Morgen Makelaardij hét moment om je huis te verkopen en ze legt precies uit waarom.

Lees meer