Werkwijze

Bij het verkopen van een woning hanteren wij een overzichtelijk 8 stappenplan.

1. Kennismaking en gratis waardebepaling
Ook benieuwd wat uw woning waard is? Wij komen graag vrijblijvend langs voor een gratis waardebepaling en een gesprek over uw wensen en behoeften.
Om tot een goede waardebepaling te komen meten wij uw woning globaal in en kijken wij naar de bouwkundige en technische aspecten van uw woning. Daarnaast zorgen wij ervoor dat wij goed op de hoogte zijn van de vraagprijzen en opbrengstwaarden van vergelijkbare woningen in uw omgeving. Op basis van al deze gegevens zullen wij u adviseren over een (strategische) vraagprijs.

2.Woningopname en verkoop klaarmaken woning
Om uw woning goed te kunnen verkopen is het erg belangrijk om uw huis goed te leren kennen. Aan de hand van een checklist nemen wij daarom alle relevante aspecten van de woning met u door. Ook meten we uw woning in volgens de vereiste (NEN2580) norm en doen wij research naar uw woning (o.a. kadaster, bodemloket, bestemmingsplannen). Daarnaast krijgt u advies over hoe u uw woning verkoop klaar kunt maken (uw makelaar is tevens gecertificeerd verkoopstylist).

3. Opstellen marketing verkoopplan
Elke woning is anders en vraagt om een aanpak op maat. Op basis van de verzamelde informatie maken we een marketing verkoopplan waarin we aangeven hoe we uw huis effectief gaan verkopen. 
• Op welke doelgroep willen we ons richten?
• Wat zijn de sterke en zwakke punten van uw woning en hoe belichten we de sterke punten het meest?
• Hoe presenteren wij uw huis optimaal?
• Welke promotiemiddelen zetten we in?
• Welke verkoop- en prijsstrategie passen we toe?
Hierna zullen wij gezamenlijk het marketing verkoopplan vaststellen.

4.Woningpresentatie
Professionele presentatiemiddelen zijn essentieel om de aandacht van potentiële kopers te krijgen en vast te houden.
Zodra de woning verkoopklaar is, komen wij samen met de vastgoedfotograaf langs voor het maken van de professionele foto’s (inclusief 360 graden foto’s).
Standaard zorgen wij ook voor goede plattegronden van de verschillende verdiepingen van uw woning zodat de potentiele koper zich een goed beeld kan vormen van de woning.
Daarnaast schrijven wij een wervende en informatieve verkooptekst en verwerken deze in een professionele verkoopbrochure

5. Marketing van uw woning
Bijna alle mensen die op zoek zijn naar een woning zoeken tegenwoordig online. Uw makelaar is daarom gespecialiseerd in online marketing. We voeren het marketingplan (stap 3) uit: 
• Naast social media komt de woning standaard op Funda en een groot aantal andere websites. Een woning wordt bij ons op meer plaatsen aangeboden dan bij de meeste andere makelaars.
• Binnen de opdracht heb ik een budget om uw woning extra onder de aandacht te brengen, bijvoorbeeld adverteren op Facebook, gericht op uw doelgroep.
• Wij plaatsen een verkoopbord en maken we een plan voor de inzet van eventuele andere promotiemiddelen.

6.Bezichtigingen
In overleg met u maak ik afspraken met potentiële kopers voor het bezichtigen van uw woning. Potentiële kopers worden enthousiast rondgeleid door uw betrokken makelaar. We nemen de tijd voor potentiële koper(s), beantwoorden hun vragen en bespreken hun ‘zoekprofiel’ en zullen op basis daarvan tevens adviseren over de mogelijkheden van uw woning.

7. Onderhandelen
Brengt een potentiële koper een bod uit, dan adviseren wij u op basis van onze marktkennis en onze ervaring in het onderhandelen, over de te volgen strategie. Elke vervolgstap in de onderhandeling bespreken we met u voordat we met de geïnteresseerde koper in contact treden. We helpen u om het hoofd koel te houden in dit spannende proces en om tot goede afspraken te komen, niet alleen de verkoopprijs maar ook de overige voorwaarden, zoals de overdrachtsdatum en de bouwkundige- en/of financiële voorwaarden. Wanneer we met de koper tot een overeenstemming komen stellen we een voorlopige koopovereenkomst op. We bespreken deze koopovereenkomst met u en zorgen dat deze kort na de verkoop wordt ondertekend door u en door de koper.

8.Contractuele afhandeling en overdracht
Wij begeleiden u bij een voorspoedige afhandeling van de verkoop door het actief bewaken van termijnen (afgesproken voorbehouden) en het tijdig verstrekken van gegevens aan de notaris. Op de dag van de overdracht doen we samen met de koper een woninginspectie.

Maak een vrijblijvende afspraak voor een gratis waardebepaling en een gesprek over wat wij voor u kunnen betekenen!