Dienstverlening aankoopmakelaar

 

1. Bezichtigen en inspectie van de woning
U heeft een woning op het oog waar u heel enthousiast over bent en mogelijk een bod op wilt uitbrengen. Wij kunnen u helpen om de woning te inspecteren zodat u goed geïnformeerd de aankoop kunt doen. Vóór de bezichtiging doen we research naar de woning: we controleren het kadaster eigendomsgegevens en eventuele bijzonderheden, bekijken het bestemmingsplan, verdiepen ons in de directe omgeving van de woning en de woning zelf (hoe lang staat de woning al te koop, wat zijn de concurrerende woningen, etc). Tijdens de bezichtiging helpen we u om een compleet beeld te krijgen van de woning. Aan de hand van een checklist doen we samen met u een uitgebreide controle van de woning. Wat is de staat van het onderhoud? De kwaliteit van het afwerkingsniveau en de gebruikte materialen? Bij twijfel over de bouwkundige staat zullen wij u tevens adviseren om een bouwtechnische keuring uit te laten voeren. Ook kunnen wij u goed adviseren over verbouwing- en uitbreidingsmogelijkheden.

 

2. Waardebepaling en advies openingsbod of advies inschrijving
Indien u na de bezichtiging geïnteresseerd blijft in de woning dan zullen wij gezamenlijk de aankoopstrategie bespreken. Op basis van een referentie onderzoek geven we u inzicht in de waarde van de woning en helpen we u met het bepalen van de onderhandelingsstrategie en het openingsbod. Bij dit bod zullen we u tevens adviseren of de lijst roerende zaken (waarde hiervan) en de ontbindende voorwaarden bespreken (bijv. financieel voorbehoud, bouwtechnisch voorbehoud, of voorbehoud verkoop eigen huis) die u van toepassing wilt verklaren. 

 

3. Onderhandelen
Onderhandelen is een vak en Morgen Makelaardij neemt u dit spannende en veelomvattende onderdeel van het aankoopproces uit handen. Zonder gehinderd te worden door persoonlijke emoties kan er een scherpe onderhandeling plaatsvinden. Wij handelen daarbij in uw belang en dat heeft als voordeel is dat wij kunnen goed onderhandelen en weten wat voor onderhandelingstactiek onze tegenpartij gebruikt en hier goed op kunnen participeren. Gezamenlijk bespreken we de onderhandelingsstrategie en gaan de onderhandeling in met de verkoper. Morgen Makelaardij zal iedere stap in het onderhandelingsproces vooraf met u doornemen. Mocht blijken dat de kosten om de gebreken aan het huis te repareren het bedrag overstijgen wat wij van tevoren hadden verwacht dan zou dit reden kunnen zijn om de koop alsnog te ontbinden of opnieuw de onderhandeling in te gaan. Voor een onderhandeling is een volledig beeld van de woning belangrijk en daarom bieden we deze dienst alleen in combinatie met bezichtiging en waardebepaling.

 

4. Afhandeling van de verkoop
Wanneer u het huis heeft gekocht, zal er een voorlopige koopovereenkomst door de verkoper worden opgesteld. Wij controleren de koopovereenkomst en nemen deze samen met u door. Hierdoor kunt u er zeker van zijn dat alle gemaakte afspraken goed worden vastgelegd en dat uw belangen goed en compleet worden omschreven.
Circa 1 week voor de transportdatum (de notarisafspraak) ontvangen wij de stukken (leveringsakte en nota) van de notaris. Deze zullen wij controleren en daarnaast begeleiden wij u bij de oplevering van de woning. Dit betekent inspectie van de woning, het opnemen van de meterstanden, controleren of de garantiebewijzen, eventuele pasjes en/of  sleutels aanwezig zijn en begeleiding naar de notaris. Hierdoor kunt u er op vertrouwen dat ook de afwikkeling van de aankoop op een professionele wijze gebeurd.

Bent u geïnteresseerd in onze dienstverlening? U kunt ons bellen op 030-2745301 of ons een mail sturen middels onderstaande contactformulier. Wij kijken graag wat we voor u kunnen betekenen!