Verkoopcoach Er zijn meerdere redenen om uw huis zelf te verkopen. Omdat u als bewoner alles van uw woning weet en er als geen ander enthousiast over kunt vertellen. Omdat het zelf verkopen van uw huis leuk en spannend is om te doen en/of omdat het u geld bespaart. Wat u reden ook is, onze dienstverlening als verkoopcoach helpt je om zelf je woning op een professionele manier te verkopen. Bij Morgen Makelaardij zijn wij goedkoper dan Makelaarsland en heeft u het voordeel van een lokaal bekende makelaar.

Ons overzichtelijke stappenplan om zelf je huis te verkopen

Stap 1: Verkoop klaar maken van uw woning
• We komen bij u langs, lopen gezamenlijk uw woning door en maken een opname rapport waarin we de belangrijkste zaken van uw woning vastleggen.
• We controleren eigenaarschap in het kadaster, bodemloket en bestemmingsplannen.
• We meten uw woning in volgens de vereiste NEN2580 normen.
• We geven tips om uw huis verkoopklaar te maken en optimaal te presenteren.

Stap 2: Bepalen verkoopstrategie
We adviseren u bij het bepalen van de juiste verkoopstrategie en bespreken: Voor welke doelgroepen is uw huis interessant? Wat zijn de sterke en zwakke punten van uw woning? Welke promotiemiddelen zijn effectief? Welke verkoop- en prijsstrategie passen we toe?
Wij zullen u hierbij ondersteunen en geven u advies en tips

Stap 3: Woningpresentatie
U schrijft zelf een wervende en informatieve verkooptekst en zorgt voor de foto’s die we gebruiken op Funda en andere internetsites en voor de verkoopbrochure. Wij kunnen dit ook voor u regelen tegen scherpe tarieven. Na ontvangst van uw verkooptekst en foto’s zullen wij u feedback geven en waar nodig tips om de presentatie te verbeteren.

Stap 4: Marketing van je woning
Het is tijd om uw woning in de etalage te zetten. Wij verzorgen voor u:
• Een verkoopbord van Morgen Makelaardij
• Plaatsing op Funda, een aantal andere woningsites, onze eigen website en Facebook
• We geven u tips en advies over aanvullende marketingactiviteiten die u zelf kunt ondernemen.

Stap 5: Bezichtigingen
U ontvangt per email bezichtigingsafspraak verzoeken. U maakt zelf de afspraak voor een bezichtiging en verzorgd deze ook. Wij zullen u van tevoren tips geven om de bezichtiging succesvol te laten verlopen.

Stap 6: Onderhandelen
Een potentiele koper brengt een bod uit. Wij onderhandelen voor u en adviseren u op basis van onze marktkennis en ervaring over de te volgen strategie. Elke vervolgstap in de onderhandeling bespreken we met u voordat we met de geïnteresseerde koper in contact treden.

Stap 7: Verkoopovereenkomst
Op basis van de gemaakte afspraken stellen wij een voorlopige koopovereenkomst op. We bespreken deze koopovereenkomst met u en zorgen ervoor dat u en de koper direct hierna een digitale versie krijgen zodat de koopovereenkomst spoedig door u beiden kan worden ondertekend.

Stap 8: Contractuele afhandeling en overdracht
Het huis is verkocht maar nog niet overgedragen. Wij zorgen ervoor dat u volledig op de hoogte bent d.m.v. een uitgebreide leaflet ‘uw woning verkocht – hoe nu verder’. Hierin staat hoe u
• Termijnen te bewaken met betrekking tot het afgesproken voorbehoud
• Overdracht en woninginspectie
• Afhandeling bij de notaris

Verkopen doen wij samen en bij een opdracht tot verkoopcoaching zijn wij gedurende het gehele traject voor u aanspreekpunt en kunt u voor vragen of andere zaken altijd bij ons terecht.

Het tarief van de totale verkoopcoach dienstverlening is euro 999,- incl BTW.
Natuurlijk is het ook mogelijk om deeldiensten af te nemen, wij werken met een vast uurtarief van euro 80,-.

Meer weten? Maak een vrijblijvende afspraak.

Vergelijk onze dienstverlening als verkoopcoach met onze standaard dienstverlening